Stabilt blodsukker og vektkontroll

Stabilt blodsukker og vektkontroll

Inntak av raske karbohydrater gir mer energi enn kroppen greier å forbrenne.

Les mer


Svingninger i blodsukkeret var det Dr. Robert Atkins pekte på som en viktig årsak til vektøkning på 1960-tallet da han på mange måter introduserte konseptet ”lavkarbokosthold”. Atkins viste til at vårt inntak av raske karbohydrater ofte gir mer energi enn det kroppen greier å forbrenne – spesielt om vi samtidig spiser mye fett.

Når vi spiser raske karbohydrater vil det gi en kraftig økning i blodsukkeret. Kroppen svarer med mekanismer som senker blodsukkeret, og stenger karbohydratenes tilgang til blodet som da omdannes til fett og lagres i tilfelle kroppen vil trenge energi senere.

Derfor føler du søtsug

I utgangspunktet er dette en fin løsning, men utfordringen oppstår når blodsukkeret blir for lavt og kroppen ønsker seg mer energi. Da sender den ut signaler til hjernen med ønske om mer energi, helst i form av karbohydrater da disse erfaringsmessig har levert rask energi tidligere. Derfor føler vi et søtsug og ikke nødvendigvis sult – en ond sirkel er i gang.

Dr. Atkins hevdet at kostholdet burde være basert på protein, fett og langsomme karbohydrater. Protein er viktig for å blant annet bygge og vedlikeholde muskelmasse, mens fett transporterer vitaminer og mineraler rundt i kroppen og er en viktig bestanddel av hjernen vår. Begge disse energikildene har hjulpet tusenvis av mennesker til imponerende resultater hva gjelder vektreduksjon, men også en generelt bedre helse.


Takle vektreduksjonen enkelt

I det du bestemmer deg for kostomlegging, er det vanlig å trenge litt hjelp gjennom dagen for å stå løpet 100 % ut. Spesielt de som er mye på farten har travle dager, og derfor har Atkins utviklet produkter for å takle disse utfordringene på enklere måte. Det vil si gode måltidserstattere i form av mellommåltidsbarer med høyt innhold av protein og fiber, som inneholder minimalt med raske karbohydrater.

I produktserien finnes:

Atkins Advantage som inneholder 30 % protein, kostfibernivå som tilsvarer 1-2 grove brødskiver, og er et supert alternativ når du kjenner du er litt sulten.

Atkins Endulge er sjokoladebarer som smaker som vanlig sjokolade, og gjør at du kan unne deg litt ekstra uten å ha dårlig samvittighet.

Atkins Day Break er en brødmiks som gir et saftig brød med ikke mindre enn 75 % færre raske karbohydrater enn i et vanlig norsk brød, og en frisk frokostblanding med under ett gram sukker per porsjon.

Les mer om produktene på Life.no.