Slank uten sult

Slank uten sult

Med Konjak unngår du det ulidelige suget etter mat når kiloene skal av

Les mer


Det er takket være det naturlige kostfiberet glucomannan, som er et vannløselig fiber og utvinnes fra rotknollen, Amorphopallus Konjac.


Fiberet evner å suge opp vann tilsvarende flere hundre ganger din egenvekt, og gir deg en metthetsfølelse før du har rukket å sette deg ved matbordet. Et gram glucomannan oppløst i vann før dagens tre hovedmåltider gir et vekttap som er 60 % høyere enn om du går på en diett. Det betyr i praksis at dersom du går ned én kilo med ”egen vilje”, så vil du kombinert med ”Konjak” gå ned 1,6 kilo.


Gode nyheter, tenker du kanskje? En like god nyhet er at European Food Safety Authority (EFSA) har gjennomgått dokumentasjonen for den slankende effekten av kostfiberet, og gitt godkjennelse for en slankende effekt. Det er første gang at et naturlig innholdsstoff har oppnådd EUs godkjennelse for vektreduksjon. Helsepåstanden er publisert i EUs Official Journal.Påvirker kolesterolet

Glucomannan bidrar til å vedlikeholde et normalt kolesterolnivå, fordi kostfiberet binder seg til gallesyre i mage og tarm, slik at kolesterolet føres ut ”den naturlige veien”.Stabiliserer blodsukkeret

Fordi Konjak inneholder krom, vil det hjelpe kroppen å regulere og stabilisere blodsukkernivået – spesielt lavt blodsukker. Ustabilt blodsukker er en av slankerens verste fiender, for dersom blodsukkeret blir for lav så er det lett å ty til noe søtt og raskt å spise. Veien til sjokolade og brus er ikke lang, og derfor kan ustabilt blodsukker ofte vise at overvekt kan føre til diabetes.Oppløftende studier

Det finnes en rekke kliniske studier og dokumentasjon som konkluderer med at kosttilskudd som inneholder kostfiberet glucomannan vil gi vektreduksjon. 


En studie som gikk over 16 uker med over 200 delaktige, overvektige mennesker, testet nettopp dette. Testpersonene som fikk glucomannan oppnådde et signifikant større vekttap enn kontrollgruppen.


En annen dobbelt blindet studie som varte i 8 uker viste at testpersonene i gjennomsnitt oppnådde et vekttap som var 2,5 kilo mer enn deltagerne i kontrollgruppen. I EFSAs vurdering av glucomannan finnes en oversikt over referanser til studier som er gjort på kostfiberet i perioden 1984-2005. 
Dette anbefaler kostveilederen:

  • For forbrukerne er det betryggende å vite at EUs eksperter har gjennomgått all forskning med kritiske øyne før de godkjente virkningene av kostfiberet glucomannan. Siden tablettene skal brukes i kombinasjon med en diett vil jeg trygt anbefale produktet til mine klienter som allerede har lagt om kostholdet, sier kostveiledet, Marianne Fjordgaard.

Hun er rådgiver for overvektige, og mener kostfiberet påvirker positivt.

  • Det gode med dette fiberet er at det også påvirker kolesterolet i en positiv retning, sier hun.
  • Enkelte vil oppleve nesten samme følelse i magen som man kan ha etter et Gastric Bypass operasjon (slankeoperasjon), legger hun til.

Les mer om hvordan du bruker Konjak her.