Steketid: 175 grader i ca. 7-8 minutter (avhengig av ovn)
Oppskriften gir ca. 11-12 kjeks
Ingredienser:
175g mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
½ dl brunt sukker
½ dl hvitt sukker
God klype flaksalt
50g smør (plantebasert)
½ dl soyamelk eller annen plantebasert melk
Sprinkles
Slik gjør du:
1. Veganske kjeks: Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle
2. I en kasserolle blander du brunt og hvitt sukker sammen med smøret.
3. Skru på varmen og rør til det begynner å bli varmt.
4. Tilsett soyamelk og la det koke opp til kokepunktet.
5. Hell den varme blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene og rør godt.
6. Når deigen har blitt kald blander du inn sprinkles i deigen.
7. Form deigen til kuler på størrelse med små golfballer og legg de på et bakepapir. Du kan også rulle toppen av hver kule i sprinkles hvis du ønsker dobbel sprinkle- effekt.
8. Klem de helt flate med baksiden av en skje.
9. Husk å ha stort nok mellomrom imellom slik at de ikke flyter i hverandre ved steking.
10. Avkjøles på rist!