Hjemmelaget Bounty

Hjemmelaget Bounty

Lag sunn og digg hjemmelaget Bounty

Les mer

Ingredienser

150 g kokosmasse

1,5 dl kokosdrikk

50 g Cocosa Extra Virgin

2 ss Cocosa Sukker

1 ss vann

250 g Berit™ sjokolade


Slik gjør du

Bland kokosmasse og kokosdrikk sammen i en bolle (husk å røre godt i kokosdrikkenfør du måler den opp). Smelt Cocosa Extra Virgin i en kjele på middels varme, sett så til side. Bland Cocosa Sukker og vann i en ny kjele, og varm opp til sukkeret er oppløst.


Bland smeltet kokosolje og sukker sammen med kokosmasse og kokosdrikk og rør godt sammen. Dekk en ildfast form (ca. 24 cm x13 cm) med bakepapir (gni gjerne litt smør i formen før du legger i bakepapiret, så fester det seg bedre) og klem massen godt ned i formen. 


Sett formen i fryseren i noen timer så massen stivner. Sett en bolle med grovhakket sjokolade over en kjele med litt kokende vann og la sjokoladen smelte mens du rører. Når sjokoladen er smeltet la den avkjøles litt på kjøkkenbenken. 


Ta formen ut av fryseren og skjær kokosmassen opp i passende biter før du dypper bitene i smeltet sjokolade. La bitene renne godt av seg på en rist med bakepapir under og dryss over litt kokosmasse. Når sjokoladen er stivnet er bountyen klar for servering. Oppbevares i kjøleskapet.


- Økologisk og kaldpresset kokosolje

- Mørk og deilig sjokolade

- Søtet med kokosblomstsukker

- Glutenfri 

- Laktosefri


Foto og oppskrift: Lene og Linda Eng/@ourktchenstories/ourkitchenstories.no