Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt over kr 199,-
  • Rask leverering
  • SVOSJ - fri frakt

Fermenterte grønnsaker

Fermenterte grønnsaker kan du bruke på brødskive med pålegg, til taco, i stedet for surkål eller ved siden av gryteretter.

Ingredienser

  • Rå grønnsaker etter ønske
  • Krystallsalt (ca 100g pr 500ml)
  • Krydder etter ønsket smak (eks karve, einebær, pepper, sennep, urter etc)
  • Vann. Mengde avhenger av størresle på glasset, bør dekke grønnsakene pluss 2 cm til.
  • Molkosan (2 ss pr 500ml)
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Kutt grønnsakene i bitbare størrelser
  2. Legg grønnsakene og krydderet i lag i et glass og press sammen. Glasset skal kun fylles fire femdeler
  3. Kok opp vannet og la det avkjøles
  4. Tilsett deretter salt og Molkosan før du heller over i glasset med grønnsakene.
  5. Vannet bør dekke 1-2cm over grønnsakene- Forsegl glasset godt
  6. Oppbevar glasset på et varmt sted i 5-7 dager
  7. Deretter plasserer du glasset på et mørkt og kjølig sted (ca. 15 grader) og la det modnes i ca. 6 uker

Produkter som kan brukes i oppskriften

Varen er lagt i handlekurven