Sjokolademoussekake med chiajordbærtopping Det er evnen til å binde væske som er det lille chiafrøets storhet, bokstavelig talt. Et chiafrø kan svelle sju til tolv ganger sin egen vekt! Dessuten er frøet proppfullt av energirik næring! 60 minutter 12 porsjoner Ingredienser 1,5 dl valnøtter1,5 dl mandler10 friske dadler5 avokado1 banan2,5 ss kokosolje3 ss råkakaopulver0,5-1 dl agavesirup etter smak og behag1 ts vaniljepulver1 krm havsalt3 ss chiafrø2 dl fryste jordbærSkallet av én sitron Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du Bunn: Bland nøttene til grovt mel i en foodprosessor eller kvern. Tillsett dadlene til du år en røre som har en god konsistens. Legg bakepapir i bunnen av en springform. Fordel nøtteblandingen jevnt utover og sett det i kjøleskapet.Sjokolademousse: Bland avokado og banan til en jevn røre i en foodprosessor, tilsett deretter resten av ingrediensene og bland til en smidig mousse. Smak til og tilsett eventuelt mer kakaopulver og/eller agavesirup for en søtere smak. Fordel så sjokolademoussen på nøttebunnen i formen.Topping: La jordbærene ligge i romtemperatur en stund før du blander dem. Bland så alle ingrediensene med en stavmikser eller i en foodprosessor. Hell toppingen over sjokolademoussen og sett kaken i fryseren over natten.Pynt med sitronmelisse og friske jordbær.