Pepperkakekjeks med fiken og blåmuggost

Pepperkakekjeks med fiken og blåmuggost

Det inspirerende universet camillapihl.no har bakt herlige pepperkakekjeks, servert med fiken og blåmuggost!

Les mer

DEILIGE SPRØ PEPPERKAKEKJEKS DU LAGER ENKELT SELV


Har du lyst til å teste en litt sunnere versjon av pepperkakene? Da bør du teste ut disse – knasende, sprø pepperkakekjeks! De er superenkle å lage, og smaker helt nydelig toppet med ferske fiken, Manuka honning og blåmuggost. Eller hva med fikenmarmelade, eller chevre, klementinbåter og pistasjnøtter? Yum – her er det bare å toppe med julens deiligste smaker!


For å lage et stekebrett med pepperkakekjeks så trenger du følgende:
1/2 dl Life Chiafrø
1 1/2 dl solsikkefrø
2 dl maismel
1 ss Helios Lønnesirup
1/2 dl Life kokosolje
2 dl kokende vann

Pepperkakekrydder:
1 ss Ceylon kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss malt nellik
1/2 ss kardemomme

Slik gjør du

 

Start med å sette stekeovnen på 150 grader, og kok opp vannet. Finn frem en bakeplate og kle den med et bakepapir. Ha alle de tørre ingrediensene og pepperkakekrydderet i en bolle og bland godt. Bland det kokende vannet med kokosolje og lønnesirup – og hell oppi den tørre blandingen.

Rør til du har en jevn masse, og fordel utover bakeplaten. Et lite triks er å helle masse over på bakeplaten, deretter finne et bakepapir til, som du legger oppå – og kjevle ut massen som ligger mellom bakepapirene.

Fjern det øverste papiret og bruk en pizzarulle til å skjær rutemønster, med passende store firkanter. Stek midt i ovnen i cirka 50 minutter, og la kjeksen avkjøle seg helt før du knekker kjeksen opp i firkanter.

Server med den toppingen du liker best, akkurat nå er det blåmuggost, ferske fiken og litt Manuka honning som er vår favoritt! Har du lyst til å handle inn til deilige, litt sunnere pepperkakekjeks? Stikk innom din nærmeste Life butikk, eller klikk varene hjem fra Life.no,