Pepperkaker med Cocosa

Les mer

Har du lyst til å teste en vri på julens pepperkaker? Denne varianten er laget med både Cocosa kokosblomstsukker og Cocosa kokosolje og er glutenfri.


125 g Cocosa kokosolje

225 g Cocosa kokosblomstsukker⠀

1 dl mandelmelk (hvis du ikke ønsker melkefrie pepperkaker kan du bruke vanlig melk eller fløte).⠀

1 egg⠀

2 teskjeer Helios Ceylon kanel⠀

1 teskje Helios kardemomme

1/2 teskje Helios malt ingefær

1/2 teskje malt nellik⠀

1/2 teskje malt sort pepper

1 teskje Helios bakepulver

425 g glutenfritt lyst mel (Helios lys bakemiks)  (hvis du ikke ønsker glutenfrie pepperkaker kan du bruke vanlig hvetemel)

Smelt kokosoljen i en kasserolle og tilsett kokosblomstsukker og mandelmelk. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme kokosolje og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen.

Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.

La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre.

Kjevle ut deigen i ca 3 millimeters tykkelse.

Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent.

Avkjøl kakene. Pynt med melisglasur.