En  nydelig peppercake raw cake - laget på få ingredienser

Lag Pepperkake Raw Cake

Dette kan raskt bli din nye julefavoritt, nydelig raw cake med smak av pepperkake

Les mer

Denne deilige kaken må du teste denne julen, den smaker deilig av pepperkaker og er laget på få ingredienser.

Du trenger følgende:

BUNN:

2 dl mandler

2 dl havregryn

8 dadler (bløtlagte)

4 ts pepperkakekrydder*

1/4 ts salt


TOPPLAG:

1,5 dl rå cashewnøtter (bløtlagt)

1 dl tykk kokosmelk/kokoskrem

3 ss kokosolje (smeltet)

3 ss lønnesirup

2 ts pepperkakekrydder*

en klype salt

PEPPERKAKEKRYDDER:

3 ss kanel

1 ss malt ingefær

1 ss malt nellik

1 ss kardemomme


TOPPING:

1 neve pekannøtter, valnøtter eller mandler (hakket)

Mer pepperkakekrydder (drysses over)


  1. Kok opp vann i en vannkoker, og finn frem 2 skåler - en til dadlene og en til cashewnøttene. Fjern stenen i dadlene før du bløtlegger. Hell kokende vann over å la ligge å trekke i 10-20 min. Hell så av vannet.
  2. Kjør alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og la alt samle seg til en deig. Det smaker best når deigen får være litt grovkornet, slik at man kjenner de ulike konsistensene. Finn frem en brødform/lignende, legg bakepapir i bunn, og press deigen god ned.
  3. Ha alle ingrediensene bortsett fra kokosolje i foodprosessoren. Kjør godt til nesten helt jevn masse. Scoop ut 3 ss kokosolje, og smelt denne i en skål i mikroen/i en kjele. Men vær obs den smelter fort, og skal ikke bli for varm - da vil blandingen kunne skille seg. Ha den smeltede kokosoljen i blandingen imens foodprosessoren går, og kjør til helt jevn krem. Fordel over bunnen.
  4. Hakk en neve nøtter, og strø på toppen. Press litt ned så de setter seg i kaken. Dryss litt pepperkakekrydder over, og sett kaken i fryseren i 2-3 timer for sette seg.


Kan oppbevares i fryseren en god god stund, og tas opp til tining før du skal spise den eller ca 1. uke i kjøleskap. Fryser anbefales.