Myk pepperkake

Les mer

Ingredienser: 

• 3 dl Helios havregryn 

• 1 dl Life kokoschips 

• 1 dl Urtekram bokhveteflak

• 3 ss pepperkakekrydder 

• ½ krm Pink Himalayan salt 

• 200 g Helios dadler, hele 

• 2 dl kokosfløte 

• ½ dl fryste tyttebær 


Frosting: 

• 150 g ferskost (f.eks. Cottage cheese el. kvarg) 

• 0,2 dl kokosfløte 

• 1 ½ ss Wholesome agavesirup 

• 1 ts Purasana Acaipulver


Pepperkakekrydder

Ingredienser:  

• 1 ss kanel 

 • 1 ss ingefær • ½ ss nellik  

• ½ ss kardemomme 


Fremgangsmåte: Bland lik mengde kanel og ingefær med halv mengde nellik og kardemomme. Tilsett eventuelt en klype svart pepper og/eller allehånde. Du kan også tilpasse smaken etter eget ønske ved å tilsette mer eller mindre av et krydder. Oppbevar i lufttett  beholder.


Slik gjør du:

Bland havregryn, kokoschips, bokhveteflak, pepperkakekrydder og salt til mindre biter, f.eks.  i en blender. Ha det over i en skål. Miks dadler og kokosfløte slett. Ha det over i skålen med  de tørre ingrediensene og bland til en deig. Vend forsiktig inn tyttebærene. Dekk en 20 cm lang  brødform med bakepapir og fordel deigen i formen. Trykk ut så deigen fyller hele formen. Jevn ut overflaten og sett formen i kjøleskapet i minst en time. Visp ferskost, kokosfløte og  agavesirup med en elektrisk visp. Ha frostingen over i en sprøytepose. Ta pepperkaken ut av kjøleskapet og skjær den i porsjonsbiter. Pynt hver bit med frosting og strø til slutt over noen tyttebær og litt acaipulver.