Lemon og appelsin-curd

Lemon og appelsin-curd er en deilig sitronkrem med en konsistens som minner om vaniljekrem, og en smak som minner om frisk sorbet.

Les mer

Lemon og appelsin-curd

En deilig sitronkrem med en konsistens som minner om vaniljekrem, og en smak som minner om frisk sorbet. Det passer perfekt til at fra kaker til yoghurt, her er det bare å prøve seg frem. Høres det ikke helt nydelig ut?


Du trenger:

- 6 egg

- 1,5 dl honning eller kokossirup

- 1 dl sitronsaft

- 1 dl ferskpresset appelsinjuice

- 1,5 dl smeltet Cocosa Extra Virgin


Slik gjør du:

Bland eggene sammen med en visp i en kjele på lav varme, og tilsett honningen. Fortsett og rør til blandingen blir lysere i fargen og tykner noe. Grunnen til at man ikke skal bruke høy varme er at eggene kan koagulere. 


Rør inn sitronsaft, appelsinjuice og kokosolje. Rør konstant rett under kokepunktet frem til konsistensen tykner, dette tar rundt 10 minutter. Om du syns den er litt for tynn, fortvil ikke – den vil også tykne mer etter den er avkjølt. Hell over i glass og la den avkjøles på benken uten lokk.


Oppbevares i kjøleskapet med tett lokk. Lag den gjerne dagen før den skal brukes, slik at den får «satt seg» litt i kjøleskapet. Holdbar rundt 2 uker.

Tips! Om du ønsker en ren lemon curd dropper du appelsinjuicen og dobler sitronsaften.