Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Grovt formbrød med chiafrø og gojibær

Mørkt, saftig og smaksrikt brød

Mørkt, saftig og smaksrikt brød. Chiafrø bidrar med vannløselige fibere og en bindende effekt, gojibærene gir sødme og ekstra næring.

10 porsjoner

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 5 dl fingervarmt vann, 37°C
  • 0,5 dl rapsolje
  • 0,5 dl mørk sirup
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl malte linfrø
  • 0,5 dl Life chiafrø
  • 1 dl grovhakkede valnøtter
  • 1 dl gojibær
  • 3 dl rismel
  • 2 dl teffmel, gjerne mørkt
  • 1 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • Smør til formen
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Løs opp gjæren i litt av vannet og tilsett resten av vannet.
  2. Ha i olje og sirup og bland i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett frø, nøtter og gojibær.
  3. Bland mel, salt og fiberhusk og tilsett litt etter litt i deigen.
  4. Elt deigen i ca 12 minutter og hell deretter over i den smurte brødformen (1,5 liter). Dekk til og la heve 1 time på et lunt sted.
  5. Forvarm ovnen til 225°C. Sett inn brødet og demp varmen til 175°C. Stek brødet i 1,5 timer.
  6. Skru av ovnen og la brødet ettersteke i ytterligere 15 minutter med ovnsdøra lukket.
  7. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist under et klede.
Varen er lagt i handlekurven