Fastelavnsboller Fyll nybakte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et dryss av melis på toppen. Kilde: Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat. Ingredienser 900 g hvetemel + litt ekstra til utbaking5 dl helmelk1 pk tørrgjær150g Helios rårørsukker1 ts Helios kardemomme1/2 ts salt1 egg150g smør1 egg til pensling Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du Varm melken til den er fingervarm og ha den i en eltebolle. Ha i hvetemel, sukker, tørrgjær, kardemomme, salt og egg.Elt på middels fart i cati min. Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye min, til du har en jevn deig.Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse, 1-2 timer.Del opp i 24 emner og trill runde boller. Bruk litt mel hvis deigen er veldig klissete. Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og la etterheve under et håndkle i ca 30 min.Sett omven på 200 grader over-og undervarme. Visp sammen egget og pensle bollene, stek ett brett av gangen til de er gylne, 15-17 min. Avkjøl på rist.Visp kremfløte med sukker og vaniljesukker og server nystekte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et lite dryss av melis på toppen.