Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Fastelavnsboller

Fyll nybakte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et dryss av melis på toppen.

Kilde: Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

 

Ingredienser

  • 900 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
  • 5 dl helmelk
  • 1 pk tørrgjær
  • 150g Helios rårørsukker
  • 1 ts Helios kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150g smør
  • 1 egg til pensling
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er fingervarm og ha den i en eltebolle. Ha i hvetemel, sukker, tørrgjær, kardemomme, salt og egg.
  2. Elt på middels fart i cati min. Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye min, til du har en jevn deig.
  3. Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse, 1-2 timer.
  4. Del opp i 24 emner og trill runde boller. Bruk litt mel hvis deigen er veldig klissete. Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og la etterheve under et håndkle i ca 30 min.
  5. Sett omven på 200 grader over-og undervarme. Visp sammen egget og pensle bollene, stek ett brett av gangen til de er gylne, 15-17 min. Avkjøl på rist.
  6. Visp kremfløte med sukker og vaniljesukker og server nystekte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et lite dryss av melis på toppen.

Produkter som kan brukes i oppskriften

Varen er lagt i handlekurven