Gjør nye vaner til gode vaner

10 tips til varige vaner

Ønsker du bedre og sunnere vaner? Det å etablere nye vaner kan være krevende, men er ofte enklere enn vi tror – og det er de små skritts vei som gjelder.

Les mer

Her er 10 tips på veien mot nye og bedre vaner.


1. Tenk over selvbildet ditt

Vanene våre er sterkt koblet til hvordan vi definerer og ser på oss selv. Dragningen mot å bekrefte selvbildet ditt kan være så sterk at du ubevisst ødelegger for deg selv. Ser du på deg selv som en sofagris, men ønsker å begynne å trene? Sett deg mål basert på den du ønsker å være.


Q10 kan gi deg mer energi. Kroppens evne til å produsere Q10 avtar med alderen. Spesielt hjernen, hjertet, leveren og musklene bruker store mengder Q10.


2. Sett mål og delmål

Sett et målbart og realistisk mål, for eksempel ”jeg skal trene tre ganger i uka”. Formuler målet som en tydelig instruks om hva du skal gjøre – hvor mye, hvor ofte og hvor lenge. Begynn med noe du vet du vil klare, da ¬motiveres du til å gjøre mer. Og bryt opp målet i målbare delmål, som å trene mandager, onsdager og fredager.


3. Skaff riktig verktøy

Motivasjon kommer og går, så ikke baser deg på en følelse. Tenk heller gjennom hva du trenger for å nå målet. Ny kunnskap? Medlemskort på et treningssenter? Eller trenger du mentale verktøy? Prøv Life treningsbånd. For ergonomisk og effektiv motstandstrening. Optimalt for crossfit og funksjonell trening.


4. Lag et skjema – og hold det

Ta de nye vanene dine på alvor! Sett av tid i kalenderen og avtal tid med deg selv som du respekterer. Hvis tiden og motivasjonen butter, hold deg til skjema – selv om du bare gjennomfører litt av det du hadde tenkt. Har du ikke tid til å trene en hel time, tren i 10 minutter. Det handler om å etablere og befeste den nye vanen, ikke om hvor mye du gjør. Husk målet!


5. Koble en ny vane til en gammel

Gjør etableringen av nye vaner lettere ved å koble den til en vane du allerede har, som å pusse tennene, hente barna eller ta bussen. Da gir du den nye vanen en positiv trigger, som ”før jeg henter i barnehagen, gjør jeg 10 situps”, eller ”når jeg sitter på bussen, mediterer jeg”.

En god rens for kroppen! Ufiltrert, upasteurisert epleeddik som ikke er fra konsentrat, 5 % styrke. Fremstilles gjennom å la ren pressesaft av hele epler gjennomgå en naturlig fermenteringsprosess.


En god rens for kroppen! Ufiltrert, upasteurisert epleeddik som ikke er fra konsentrat, 5 % styrke. Fremstilles gjennom å la ren pressesaft av hele epler gjennomgå en naturlig fermenteringsprosess.


6. Bli kjent med fallgruvene dine!

Tenk gjennom når, hvor og hvorfor du ikke klarer å holde løftet ditt, for eksempel om ikke å spise godteri. Er det når det er ”tre for to” i butikken? Når du er trøtt, stresset eller har det vanskelig? Hva kan du gjøre isteden? Og hva kan du gjøre for å unngå fallgruvene


7. Unngå triggere

Fjern alle triggere til adferd du helst vil unngå. Vil du for eksempel spise sunnere – kast det du har av skrapmat. Sett heller fram ting som minner deg på den nye vanen din, som en kokebok eller treningsklær.


Fast Track™ hemmer dannelsen av nye, modne fettceller i kroppen og minimerer opphopningen av fett i de eksisterende fettcellene. FastTrack er basert på mer enn 5 års forskning.


8. Skaff deg en vanekompis

Forteller du andre om løftet, er det mer sannsynlig at du klarer å holde det. Finn en kompis du kan sparre med, en som er med deg på forandringsreisen og kan støtte og utfordre deg. Ha regelmessig kontakt!


9. Hold ut og lær deg å håndtere tilbakeslag

Aksepter at det er hardt, og innse at en forandring krever at du holder ut. Ikke vent på treningslysten, bare stikk ut og tren! Ikke tenk så mye – bare gjør det. Fokuser på gevinsten med den nye vanen din, og gi deg selv ros. Faller du tilbake til gamle vaner, husk at det er menneskelig. Spiser du litt smågodt selv om du egentlig har sluttet, bare sørg for å komme raskt på banen igjen.


MCT olje består av mellomlange fettsyrer fra kokosolje som fordøyes lett og gir dobbelt så mye energi som druesukker. Påvirker ikke blodsukkeret.


10. Fokuser på fremgangen

Når du oppnår et mål eller delmål, tenk gjennom hva du gjorde eller tenkte for å lykkes. Gjenta den gode adferden. Og selvsagt fortjener du en belønning! Unn deg noe du virkelig ønsker deg – nye, kule joggesko, kanskje? Klapp deg selv på skulderen hver gang du lykkes – du er nå på god vei til å etablere en ny og bedre vane!


Velkommen inn og få råd og hjelp fra oss. Vi hjelper deg gjerne med å finne en bedre balanse mellom kosthold, mosjon og hvile.