Satayspyd med peanøttsaus Prøv disse på grillen i sommer. Varier mellom kylling og biffkjøtt. Ingredienser 400g kylling eller biffkjøtt1-2 stilker sitrongress (eller skallet fra en sitron)1 liten rødløk2 fedd hvitløk4 ss Cocosa Extra Virgin kokosolje1 ts chilipulver1 ts koriander2 ts Helios økologisk gurkemeie4 ts kechap manis (søt soyasaus)1 ts oyster sausPeanøttsaus:400 ml Helios økologisk kokosmelk2 ss red curry paste (eller sambal oelek)2 dl Helios økologisk peanøttsmør1/2 ts salt1,5 dl Cocosa sukker2 ss Helios økologisk eplecidereddik Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du Lag marinaden først ved å finhakke sitrongress (den hvite delen) og løk. Bland sammen med olje, krydder og saus. Del opp kyllingen/biffkjøttet i mindre biter. Ha bitene i en plastpose og bland godt med marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapetLag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene sammen i en liten gryte. Kok opp og la småkoke på lav varme i 10 minutter. Server sausen lunken (den kan gjerne avkjøles og varmes opp igjen).Legg grillspydene i vann ca 30 min og tre de marinerte bitene på spydene. Grill til kyllingen er gjennomstekt. Server kyllingsatay med ris og peanøttsaus til.