Gresskarpudding med kokos og chia Gjør en vri på amerikansk gresskarpai med en krydret og kremet chiapudding med gresskar. Fungerer som både dessert, mellommåltid og frokost! RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM FOTO: EVA HILLDÉN 25 minutter 4 porsjoner Ingredienser 300 g renset og utkjernet gresskar (f.eks. butternut eller flaskegresskar)1 boks kokosmelk (400 ml)1 ss agavesirup1 krm himalayasalt0,5 liten økologisk sitron3 ss chiafrø3 krm kanelpulver2 krm ingefærpulver2 krm vaniljepulverTIL SERVERING: Gresskarkjerner Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du Fjern skallet og del gresskaret i mindre biter. Legg så i en kjele. Åpne boksen med kokosmelk. Ta av fire store skjeer fra den stivnede delen og legg i en skål i romtemperatur. Hell resten av kokosmelken over gresskaret og la dette koke opp sammen med agavesirup og salt. Kok opp under omrøring og la koke i ca 15 minutter, eller til gresskaret er mykt.Riv skallet fra en halv sitron på den fine siden av et rivjern. Bland dette inn i kjelen sammen med en liten skvett presset sitronsaft. Kjør gresskaret slett med en stavmikser og tilsett så chiafrø, kanel, ingefær og vaniljepulver. Rør godt om. Hell opp i fire små glass eller skåler og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Straks før servering, visp den stivnede kokosmelken til en kokoskrem. Legg den på gresskarpuddingen og topp med gresskarfrø og en dæsj agavesirup.