Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Gresskarpudding med kokos og chia

Pumpapudding i glas och hel pumpa på bord

Gjør en vri på amerikansk gresskarpai med en krydret og kremet chiapudding med gresskar. Fungerer som både dessert, mellommåltid og frokost!

 

RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM

FOTO: EVA HILLDÉN

4 porsjoner

Ingredienser

  • 300 g renset og utkjernet gresskar (f.eks. butternut eller flaskegresskar)
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 1 ss agavesirup
  • 1 krm himalayasalt
  • 0,5 liten økologisk sitron
  • 3 ss chiafrø
  • 3 krm kanelpulver
  • 2 krm ingefærpulver
  • 2 krm vaniljepulver
  • TIL SERVERING: Gresskarkjerner
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Fjern skallet og del gresskaret i mindre biter. Legg så i en kjele.
  2. Åpne boksen med kokosmelk. Ta av fire store skjeer fra den stivnede delen og legg i en skål i romtemperatur.
  3. Hell resten av kokosmelken over gresskaret og la dette koke opp sammen med agavesirup og salt. Kok opp under omrøring og la koke i ca 15 minutter, eller til gresskaret er mykt.
  4. Riv skallet fra en halv sitron på den fine siden av et rivjern. Bland dette inn i kjelen sammen med en liten skvett presset sitronsaft.
  5. Kjør gresskaret slett med en stavmikser og tilsett så chiafrø, kanel, ingefær og vaniljepulver. Rør godt om.
  6. Hell opp i fire små glass eller skåler og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Straks før servering, visp den stivnede kokosmelken til en kokoskrem. Legg den på gresskarpuddingen og topp med gresskarfrø og en dæsj agavesirup.
Varen er lagt i handlekurven