Superyummy gulrotkake med kokoskrem av camillapihl.no

Superyummy gulrotkake med kokoskrem av camillapihl.no

Lag camillapihl.no sin superyummy gulrotkake med kokoskrem. De fleste ingrediensene kan du få tak i hos din lokale Life butikk.

Les mer

SUPERSAFTIG OG LITT SUNNERE GULROTKAKE


Deilige, saftige gulrotkaker hører til høsten. Og denne varianten med kokoskrem er en av de saftigste og diggeste gulrotkakene vi noen gang har smakt, og vet du hva – den er også bittelitt sunnere. Den inneholder blant annet chiafrø, som ikke bare gjør at kaken blir veldig saftig, men også tilfører litt ekstra næring til kroppen. Gulrot og kokos er kanskje ikke en kombinasjon man har tenkt på før, men vi lover deg det er en superkombo.


Her er hva du trenger:

5 dl revne økologiske gulrøtter
1,5 dl Life Kokosolje
4 egg

 2 dl Helios lyst rårørsukker
3 dl Helios Speltmel
3 ts Helios Ceylon kanel
2 ts Helios bakepulver
2 bokser kokosmelk (den typen som skiller seg når den settes kaldt)
2 ss Life Chiafrø
1 ts Sukrinmelis
1 ts Himalayasalt
1 ts Helios vaniljepulver
en håndfull Life Kokosflak
en håndfull Life Yummy Mullberries



Slik gjør du:


1. Start med å forvarme ovnen til 175 grader og finn frem en rund kakeform (cirka 26cm diameter). 

2. Sett boksene med kokosmelk i kjøleskapet (disse bør helst står over natten for å stivne). 

3. Pisk eggedosis av eggene og rårørsukkeret. Smelt kokosoljen  på lav varme.

4. Sikt speltmelet i eggedosisen, tilsett bakepulver, vaniljepulver, chiafrø og kanel og bland forsiktig inn i røra. 

5. Tilsett de revne gulrøttene og vend inn i røra. Hell over i smurt kakeform, eller bruk bakepapir i formen – gjør det du foretrekker. 

6. Stek på nederste rist i cirka 35-45 minutter, sjekk med en kakenål om den er ferdig stekt. 

7. Avkjøl kaken helt, før du forsiktig løsner kaken fra formen ved å bruke en kniv langs kanten.