Lag ditt eget raw-sjokoladeegg!

Lag ditt eget raw-sjokoladeegg

Lag ditt eget raw-sjokoladeegg! Både gøy, dekorativt og veldig godt!

Les mer

Ingredienser

1 pose Supernature Kakaomasse

1 pose Supernature Kakaosmør

80 g Cocosa Kokosblomstsukker

1 ss Cocosa Kokossirup/honning

1 ts vaniljepulver


Slik gjør du

Først må vi tømme eggene! Sett egget i kartongen slik at det står stødig. Lag hull i egget med en nål. Bruk gjerne en liten flaske eller noe du kan dunke lett på nålen for å lage hull. Vær forsiktig, det er fort gjort å være litt for hardhendt. Pirk hullet større, og gjør det samme på motsatt side av egget. Sett munnen mot hullet på den ene siden og blås ut innholdet i egget.  Stikk hull på eggeplommen med nålen - da er det enklere å blåse ut innholdet. Legg egget til side og bruk det til baking eller omelett senere.


Bruk så en sprøyte uten nål til å sprøyte inn varmt vann i det tomme skallet. Sprøyten kan kjøpes på apotek. Hold fingrene foran hullene og rist egget. Gjenta et par ganger. Lag så det ene hyllet litt større, slik at du får inn den flytende sjokoladen. Ha tape på det mindre hullet og sett eggene tilbake i kartongen, klare til fylling!


Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt over vannbad og bland i søtning og vanilje. Husk å smake den til. Vi har alle ulike preferanser på hva vi synes er søtt. Visp godt sammen. Hell den flytende sjokoladen over i eggene. Sett så kartongen i kjøleskapet over natten så sjokoladen får stivnet helt. Skrell så eggene, og nyt et rått sjokoladeegg!