Tips til babyhuden

Her får du tips til hvordan du tar du vare på den ømfintlige babyhuden.

Les mer

Rød og irritert babystump er veldig vanlig i hele bleieperioden. Barnets myke hud er ømfintlig, og det trengs derfor skånsom og effektiv lindring. Med Weledas naturlige bleiekrem, Calendula Nappy Change Cream, beskyttes barnets hud helt fra første stund.


Babyhuden er ømfintlig og den blir lett irritert. Dette er noe de fleste småbarnsforeldre merker allerede de første dagene etter at de har kommet hjem fra barselavdelingen med den lille. Selv om du er nøye med rengjøringen og holde huden tørr, er det vanlig at tiss, bæsj, varme og fuktighet fra bleien gjør stumpen rød og irritert. Derfor er det lurt å være ute i god tid og utstyre stellebordet med effektive og skånsomme hudpleieprodukter for babyen. Weleda tilbyr naturlig hudpleie for alt fra de aller minste og barn opp til skolealder. 


– Alle produkter er utviklet med vår unike kompetanse på nettopp naturlige ingredienser og nesten 100 års omfattende kunnskap om barns hud. Mange gravide stifter først kjennskap med produktene våre gjennom vår Stretch Mark Oil for gravidmagen og vil deretter bare bruke våre babyprodukter når de kommer hjem fra barselavdelingen, sier Malin Lowery, nordisk brand manager i Weleda.

Skånsom og naturlig bleiekrem 

Nesten alle babyer får av og til rød rumpe. Det skyldes at bleieområdet utsettes for varme og fuktighet fra bleien, og dels på grunn av babyens ømfintlige hud.  Små babyer har tynnere hud enn det voksne har, og produksjonen av kroppens eget hudfett er ikke fullstendig hos en nyfødt. Derfor velger mange foreldre å bruke Weledas Calendula Nappy Change Cream, som kun består av naturlige ingredienser. Kremen er en sinksalve eller sinkkrem som den også kalles, som bidrar til å forebygge irritasjoner ved hjelp av blant annet ren bivoks, mandelolje og skånsom lanolin. 


– Det er en bleiekrem som raskt blir småbarnsforeldres favorittprodukt, fordi man virkelig ser forskjell på røde stumper. For oss er det et takknemlig produkt å vise til skeptikere som kanskje tror at «naturlige produkter ikke fungerer like bra». Stryk en liten mengde av bleiekremen på ren og tørr hud ved bleieskift, og rødheten lindres raskt. Dette er rett og slett et SOS-produkt.

Dette er Weleda Calendula Nappy Change Cream

- Effektiv bleiekrem med lindrende ringblomst 

- Lindrer rød babyrumpe fra første dag 

- 100 % naturlig sertifiserte ingredienser 

- Anbefalt av jordmødre, og brukes på mange barselavdelinger

- Utviklet i samarbeid med jordmødre 

- Helt naturlig, akkurat som babyen din 

- Påføres på ren hud og beskytter mot fuktighet uten å påvirke hudens naturlige funksjoner

Slik kan du beskytte huden til barnet ditt 

Det kan være vanskelig å helt unngå enkelte hudproblemer fullstendig, og ved mer plagsomme problemer skal man alltid oppsøke lege! Men som forelder kan man passe på at barnets hud ikke tørker unødvendig mye ut, være nøye med rengjøringen og bare bruke fuktighetsgivende, skånsomme og naturlige produkter, mener Malin Lowery og avslutter: 

– Vi er stolte over å fremheve hvor fantastiske egenskaper naturlige oljer kan ha på ømfintlig hud i  riktig formula – med bevarte fettsyrer og økologisk planteekstrakt med lindrende effekt. Ingrediensene våre tilfører en naturlig beskyttelse til en hudbarriere som ikke er fullt utviklet før de første skoleårene