BIO KING

Bio-king Sukker Aktivt Sukanat Rårør Org

kr 182
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
BioKing Ursukker har verdifull energi, og det utmerker seg med en mild, honning-, karamellaktig og lett maltlignende smak. Det gir en nydelig og karakteristisk aroma uansett hvilken rett det brukes til.
Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

Barn, matskjønnere og ernæringsbevisste elsker dette sukkeret, ikke minst fordi det smaker så godt.

Ursukker er allsidig anvendelig og drøyt i bruk. Farge kan variere og er avhengig av innhøstingen og jordens beskaffenhet.

BioKing Ursukker, også kjent som fullrørsukker/sucanat, blir høstet for hånd med machete. Produksjonen foregår etter de strenge retningslinjene for økologisk jordbruk. Videre bearbeiding skjer umiddelbart og på en skånsom måte, for å forhindre kvalitetstap gjennom sakkarosenedbryting.

Sukkerrørsaften blir utvunnet direkte fra den ferske plantesaften med vakuum, helt uten kjemisk/fysiske raffinerings- og krystalliseringsprosesser. Deretter blir sukkerrørsaften renset, skånsomt tørket ved lav temperatur og til slutt siktet.

Ifølge Dr. Max Henri Beguin (sveitsisk barnelege), er fullrørsukker et fullverdig, helhetlig næringsmiddel da det er minst bearbeidet av alle sukkerslag. BioKing Ursukker er uraffinert og inneholder, sammenlignet med mange andre sukkerslag, en høy andel vitalstoffer som kalsium, jern og magnesium.

Sukker som søtningsmiddel nevnes i skrifter nedtegnet rundt år 400 f.Kr. Aleksander den Store oppdaget sukkerrørplanten i Indus-dalen. Rundt år 700 e.Kr. fant sukkeret veien til Middelhavsområdet ved hjelp av arabiske kjøpmenn. Snart fantes det også i Mellom-Europa, der det hovedsaklig ble brukt som legemiddel ved hudsykdommer, sårbehandling, hoste og feber. I Middelalderen var sukker en luksusartikkel, og det ble regnet som et kostbart krydder.

Artikkelnummer: NO701787