HOLLI | 1 KG

Siktet Spelt

kr 59
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
Siktet er stamfaren til dagens hvetesorter, og er en næringsrik korntype med lav glykemisk indeks. Spelt har gode bakeegenskaper og kan erstatte vanlig hvetemel.
Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

Spelt, ofte kalt urkornet, er stamfaren til dagens hvetesorter og er en spesielt næringsrik korntype med en lav glykemisk indeks. Spelt har et høyt jern- og proteininnhold, i tillegg til en høy andel enumettede fettsyrer. På grunn av det høye fiberinnholdet er spelt bra for fordøyelsen. Rrfaringer viser at de som har lav toleranse for hvetemel, ofte kan benytte speltmel. På Holli Mølle benytter vi speltsorten Oberkulmer Rotkorn, kjent som den mest genuine speltsorten.   

Økologisk steimnalt mel fra Holli Mølle er produsert med omtanke for både mennesker og miljø. Holli Mølle benytter kun ferskt korn som er økologisk dyrket, uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier. 
Når vi får årets korn i hus, males kornet med steinkverner i låven på Holli. Dette er en langsom prosess som maler melet skånsomt. Mel malt med steinkverner er rikt på alle de gode næringsstoffene kornet gir, som folsyre, B- og E-vitamer. Dessuten gir melet baksten en fyldigere smak. Vi er stadig på jakt etter gamle, orginale kornsorter fordi næringsstoffene i disse kornsortene ofte er svært godt bevart, og spelt er en av dem.

Artikkelnummer: NO701958