ALFAFOOD | 270 TBL

Bjäst original tabletter

kr 112
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
B-vitaminer er en gruppe vannoppløselige vitaminer, som vanligvis finnes i maten vår. I dag vet vi at gjær også er en stor kilde til B-vitaminer.
Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

B-vitaminer er en gruppe vannoppløselige vitaminer, som vanligvis finnes i maten vår. Generelt kan B-vitaminene starte stoffskiftet og er derfor livsviktig. Men hvordan får vi disse viktige vitaminer? Selvfølgelig, ved å velge en vitaminrik diett, helst kombinert med et godt kosttilskudd. Siden gammel tid har mennesket brukt gjær, men først og fremst som bakervarer, samt for øl og vinproduksjon. I dag vet vi at gjær også er en stor kilde til B-vitaminer.

Hva er gjær?
Gjær en slags sopp som består av mikroskopiske små celler, soppene har en evne til å gjære karbohydrater slik at alkohol og karbondioksid dannes. Dette er egenskapene som brukes i produksjon av vin og øl. Vingjær sitter i skallet av druene, og det finnes flere forskjellige typer vingjær som igjen gir sin spesielle vinsmak. Ølgær har en spesielt sterk gjærkapasitet, som gjorde at man tidligere brukte det som var igjen etter ølgæring for brød. Dermed er ølgjær og brødgjær i utgangspunktet det samme. I dag produseres ølgær og brødgær enkeltvis.

Men alle gjær har ikke så høyt innhold av B-vitaminer. Høyeste innhold har næringsgjær. Til Bjäst har vi også valgt en spesiell type næringsgjær, saccharomyces cerevisiae. Denne typen er valgt på grunn av den fine sammensetning av proteiner og detn evne til naturlig å danne høye nivåer av vitamin.

Artikkelnummer: NO43210