MSM NORGE-INFLUIDITY | 30 ML

MSM Flytende Ionisk Selen

kr 285
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
Flytende ionisk Selen bidrar til skjoldbruskkjertelens normale funksjon, et velfungerende immunsystem, og beskytter cellene mot oksidativt stress.

Kosttilskudd Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Vurder viktigheten av et variert kosthold og en sunn livsstil. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Oppbevares utilgjengelig for små barn.

Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

Hva er selen?

Selen er et essensielt sporstoff. Essensielt betyr at kroppen ikke kan lage det selv, og må tilføres kroppen via kosten eller som tilskudd. Sporstoff betyr at vi trenger veldig lite av det. Selen har en viktig rolle for et velfungerende immunforsvar. Selen er en antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og beskytter kroppen mot oksidativt stress, som gjør jobben lettere for immunsystemet. Selen finnes i alle kroppens celler. Halvparten av kroppens selen finner man i muskelmassen. Høyest konsentrasjon av selen finner man i skjoldbruskkjertelen, lever og nyrer. Selen brukes i produksjon av selenproteiner, som beskytter cellene mot oksidativt stress. Selen er en essensiell komponent i flere antioksidantenzymer.

Flytende kosttilskudd gir økt opptak, og er lett å ta. Drypp under tunga og la trekke inn.
Målestrek på pipetten gjør det enkelt å dosere.

Funksjonen til selen

Selen er nødvendig for et velfungerende immunsystem
Selen beskytter cellene mot oksidativt stress
Selen bidrar til skjoldbruskkjertelens normale funksjon
Selen bidrar til friskt hår og sterke negler.
Selen er nødvendig for testosteronbiosyntesen og normal dannelse av sædceller.
Selen er viktig for jodomsetningen.

Opptak
Ionisk betyr at det er løst i vann, og er direkte tilgjengelig for opptak i munnen. Det gir ofte et mer stabilt opptak enn selen som må igjennom fordøyelsen.


Trygghet
Tilskudd i anbefalte kosttilskuddsdoser er svært trygt.
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) foreslår at 300 µg selen per dag settes som øvre tolerabelt inntaksnivå for voksne, og 150ug anbefales som maksgrense for kosttilskudd.


Hvem trenger selen?

Gravide og ammende har større behov for selen. Normalt for kvinner er anbefalt daglig inntak på 50μg, mens for gravide og ammende er anbefalt daglig inntak på 60μg.

Ved dårlig/ensidig kosthold kan det være behov for tilskudd.
Ulike fordøyelsestilstander kan føre til dårlig opptak som gjør at det kan være behov for ekstra tilskudd. Kosttilskudd med opptak i munnen er ofte et bedre alternativ for personer med mage og tarm problemer. Personer som røyker har økt behov.
Gode kilder til selen er blant annet sjømat, paranøtter, egg, innmat og importerte kornprodukter.
Ifølge den Norske kostholdsundersøkelsen Norkost 3, gir et normalt kosthold 50 μg selen daglig, som er anbefalt mengde selen for kvinner. Ved et ensidig kosthold kan man likevel få for lite. Menn har størst risiko for selenunderskudd, da de har litt større behov enn kvinner. Jordsmonnet i Norge er flere steder fattig på selen, som igjen påvirker innholdet av selen i matvarer.

 

Artikkelnummer: NO710946