LIFE | 90 TBL

Life Magnesium

kr 129
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
Kosttilskudd med magnesium, som har betydning for nervesystemet, muskulaturen og skjelettet.

Kosttilskudd Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Vurder viktigheten av et variert kosthold og en sunn livsstil. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Oppbevares utilgjengelig for små barn.

Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

Magnesium finnes i alle kroppens celler. En voksen kropp inneholder ca 24 g magnesium hvorav ca 60-65% finnes i skjelettet, 35-40% i muskler og vev og ca 1% i plasma. Magnesium har betydning for over 300 biologiske og enzymatiske fuksjoner, men også for cellemembranen, muskler og nervesystem. Magnesium har også betydning for kroppens energiomsetning og proteinsyntese.

Noe å tenke på: Stress og trening (utskillelse av svette) er to faktorer som øker utskillelsen av magnesium. Fytinsyre i fullkornprodukter og oksalsyre i blant annet rabarbra, minsker absorpsjonen av magnesium, samtidig som inntak av prebiotika kan øke opptaket¹.

Magnesium finnes i mat som soyabønner, tørket fiken, hvetespirer, sitroner, grapefrukt, mørkegrønne grønnsaker samt i nøtter og frø.

Mineralet magnesium har betydning for nervesystemet, muskulaturen og skjelettet, og kan styrke benbygningen. Magnesium har også betydning for kroppens energiomsetning og proteinsyntese, samt for mange enzymsystemer.

Lifes Magnesium inneholder to typer magnesiumsalter:

  • Magnesiumoksid som har magnesiumets karakteristiske egenskaper, og er lett basisk, noe som blant annet kan bidra til at mineralet lettere når tynntarmen intakt.
  • Trimagnesium disitrat som er et organisk mineralsalt med god opptaksevne. En studie* fra 2003 konkluderer med at trimagnesium disitrat til og med har bedre opptaksevne enn aminosyrekelatert magnesium.

1. J Bone Miner Res 2001;16:2152-60. Five-week intake of short-chain fructo-oligosaccharides increases intestinal absorption and status of magnesium in postmenopausal women.

*Walker et al. Magnesium Research 16 (3) 2003.

 

Artikkelnummer: NO22659