LIFE | 180 TBL

Life kal-mag-d3

kr 189
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
Kosttilskudd med kalsium, magnesium og vitamin D, som sammen har betydning for bl.a skjelettet. -For normalt skjelett. -Viktig for nervesystemet og musklene. -Passer for laktoseintolerante -Tilsatt vitamin D3 som øker opptaket av kalsium -Alkaliske mineralsalter

Kosttilskudd Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Vurder viktigheten av et variert kosthold og en sunn livsstil. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Oppbevares utilgjengelig for små barn.

Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

Kalsiumkarbonat utvinnes av kalksten. Grunnstoffet kalsium forekommer ikke fritt i naturen, men alltid forbundet med syre til salter, her med karbonsyre til et karbonat. Kalsiumkarbonat og magnesiumoksid er begge alkaliske (basiske) mineralsalter.

Produktet er tilsatt to typer sitrat – kalsium- og magnesiumsitrat. Sitrat er en type salt med god opptaksevne. Mineralinnholdet i denne formen for mineralsalt er relativt lav (12-14 %), og man har derfor ikke kun benyttet sitratformen som råvare i tablettene siden tablettene da ville blitt for store.

I kroppen er det mest kalsium og magnesium i skjelettet og tennene, men det er også noe i muskelmassen (gjelder hovedsaklig magnesium). Dette er depoer som kroppen motvillig rører.

De beste naturlige kildene til kalsium og magnesium er mørkegrønne bladgrønnsaker, melk og melkeprodukter, tørket fiken, fet fisk, bønner og nøtter.

Noe å tenke på: Store mengder fett, oksalsyre (finnes i sjokolade og rabarbra) og fytinsyre (finnes i fullkornsprodukter) hemmer opptaket av kalsium.

Vitamin D er tillsatt i produktet hovedsaklig for å øke opptaket av kalsium, men kan også ha betydning for andre funksjoner i kroppen som for eksempel normal celledeling.

180 tabletter

Artikkelnummer: NO19599