PHARMA NORD | 120TBL

Bio-Jod 400 µG

Bidrar til normal energiomsetningen
Bidrar til normal skjoldbruskkjertelfunksjon
Fremstillet under dansk farmasøytisk kontroll
kr 155
Lagerstatus på nettPå lager
  • Leveranse
  • Fri frakt over 199,-
Jod fra Pharma Nord består av hvite tabletter med en diameter på 8,5 mm. Hver tablett inneholder 400 mikrogram jod fra kaliumjodat og er beregnet for voksne. Godt egnet til veganere og vegetarianere. Jod er essensielt det vil si at det er helt nødvendig for oss mennesker å få tilført via kostholdet.

Kosttilskudd Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Vurder viktigheten av et variert kosthold og en sunn livsstil. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Oppbevares utilgjengelig for små barn.

Produktbeskrivelse
Bruk
Spesifikasjoner

Jod fra Pharma Nord består av hvite tabletter med en diameter på 8,5 mm. Hver tablett inneholder 400 mikrogram jod fra kaliumjodat og er beregnet for voksne. Godt egnet til veganere og vegetarianere.

Jod er et grunnstoff og det er essensielt noe som vil si at vi må få det tilført via kostholdet vårt. Jod bidrar til normal produksjon av skjoldbruskhormoner og skjoldbruskkjertelens normale funksjon. Jod bidrar også til normal kognitiv funksjon, normal energiomsetning, nervesystemets normale funksjon og til å opprettholde normal hud.

De fleste land i verden har tilsatt jod til salt som strategi for å sikre befolkningen nok jod. På 1950-tallet ble det satt inn tiltak for å sikre jodinntaket i Norge indirekte ved å tilsette jod til kraftfor (dette ble gjort av dyrehelsehensyn), men det har medført at melk og melkeprodukter  har vært nordmenns viktigste jodkilde de siste 65 årene.

Vår beste naturlige kilde til jod er saltvannsfisk en kilde som er betydelig for alle som spiser fisk, særlig mager fisk regelmessig. I kostholdet får vi jod fra fisk, skalldyr, melk og meieriprodukter. Det er også litt jod i egg, mest i eggeplommen og kun små mengder i andre matvarer.
Rent jod har et dårlig opptak og opptaket av jod er avhengig av mineralene sink og kobber. Den mest stabile formen for jod er jodsaltet kaliumjodat og dette er også en form som tas godt opp. Jod fra orale tilskudd skilles hovedsakelig ut med urinen (97 %) og feces. Jod skilles også ut i utåndingsluften, ved tårer og svette spesielt i forbindelse med anstrengende fysisk aktivitet.

Artikkelnummer: NO713181