Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Gulrot- og søtpotetkake

 Lag vår uimotståelige gode gulrot- og søtpotetkake med kremostfyll og friske bær. 

Ønsker du å bake en "tall-kake" som er like stor som på bildet, må du firedoble oppskriften.

 

Oppskrift: Emma Brink.  Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200g kokt og most søtpotet
  • 100g kokt og most gulrot
  • 260g Purasana kokosblomstsukker
  • 1,5 dl smaksnøytral olje
  • 3 egg (romtempererte)
  • 1,5 ts Helios vaniljepulver
  • 225g Holli økologisk finmalt hvete
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 2 ts Helios Ceylon kanel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts salt
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 160 °C varmluft (175 °C i vanlig ovn)
  2. Bland og rør sammen de moste gulrøttene og søtpoteten med sukker, olje, egg og vanilje i en bolle.
  3. Bland alle tørre ingredienser i en annen bolle, og rør deretter inn de bløte ingrediensene.
  4. Smør en springform, ca. 20-22 cm i diameter, og hell i røren. Stek i 35-40 minutter, eller til det ikke henger igjen noe på kakepinnen når du sjekker.
  5. Avkjøl kaken helt, og del den så i to eller tre deler.
Varen er lagt i handlekurven