Uten gluten, melk, gjær og soya Kun 1 gram karbohydrat per skiveIngen elting, ingen heving 21 % fiber. Vekt250 g / 1 kg.
Artikkel nummer: NO700273
Tilberedning:Sett stekeovnen på 175 grader. Ha Tilberedning:
Sett stekeovnen på 175 grader. Ha posens innhold over i en bolle, og tilsett 3 dl vann. Bland godt og ha deigen over i den medfølgende formen. Om du ønsker kan du strø på litt frø, for eksempel solsikkefrø eller gresskarkjerner.
Stek brødet i ca. 60-70 minutter på nederste rille. Ta brødet ut av formen og avkjøl helt på rist, uten tildekking. Brødet oppbevares best i en pose i kjøleskapet.
Tips til variasjon:
Tilsett finmalte mandler for å få en litt annen smak på brødet. Til 250 g brødmix kan du tilsette f.eks 100 gram av ønsket type nøttemel i brødblandingen, men husk da å ha i ca 1/2 dl vann ekstra.
Har du lyst på en søt variant, kan du tilsette litt Sukrin, kanel og evt. tørket frukt og få deilige müsliboller eller -brød.
Tilsett gjerne finhakkede soltørkede tomater, oliven eller tørkede krydderurter i deigen.
Lag focacciabrød av 1 kg brødmix, 3-4 ts av feks rosmarin, oregano og timian (mengde og urter etter hva du liker), 10 dl vann og 2 dl Extra virgin olivenolje. Elt deigen godt. Klappes ut i stor langpanne. Olivenolje risles på toppen av deigen, og strøs over med godt salt. Stekes i 60-70 minuter.
Bruk brødmixen som pizzabunn. Bland deigen som anvist på pakken, klapp den flat utover en bakeplate, gjerne med litt olje over. Forstek i ca 15 minutter før du legger på ønsket fyll og steker til osten er smeltet.
Brødmixen kan brukes til å lage sunne og fiberrike wraps. Tilsett da en større mengde vann, slik at røren blir litt rennende, og enkel å smøre utover. Lag små lefse-sirkler på en bakepapirkledd plate og stek i ca 10 minutter på 200 grader.
Du kan også lage hamburgerbrød med brødmixen.
Rist brødet i brødrister for en sprøere overflate.
Stek brødet i muffinsformer, tilsett eventuelt ønsket fyll for å lage sunne og gode matmuffins.
For de som vil ha et mindre fuktig brød, anbefaler vi å steke brødet på en bakeplate kledd med bakepapir i stedet for i form. La røren stå og svelle i bollen i ca 3 minutter. Deretter former du deigen til ønsket brødfasong på bakeplaten med våte hender eller en fuktet slikkepott. På denne måten får brødet større stekeflate, noe som gir en sprøere skorpe. Stek brødet på nederste rille i ovnen, og forleng eventuelt steketiden med noen minutter ekstra.
Frø og kjerner (Psyllium, solsikke, sesam, gresskar, linfrø), fiber (fra sukkerbete og erter, FiberFin resistent maisstivelse),heleggpulver, erteprotein, søtstoff Sukrin (erythritol), hevemiddel (bakepulver), mineralsalt (natriumklorid og kaliumklorid).