Betakaroten til sommeren

Naturlig betakaroten er en kilde til vitamin A. Vitamin A bidrar til normal hud og immunsystemets normale funksjon.

Naturlig betakaroten er en kilde til vitamin A. Vitamin A bidrar til normal hud og immunsystemets normale funksjon. Betakaroten er et forstadium til vitamin A. 


Hvis kroppen har behov for vitamin A, omvandles betakaroten til den aktive formen av A-vitamin; retinol. Betakaroten er et pigmentstoff som tilfører farge til røde og oransje grønnsaker og frukt. Betakaroten finnes rikelig i gulerøtter, men også i persille, grønnkål, spinat, mango og papaya.


Hvorfor skal du spise betakaroten?

Stoffet er lett bruntonet lagres i hudens fettlager og forsterker derfor hudens brunfarge. Betakarotenet hjelper også kroppens hudceller å produsere pigmentet melanin som er kroppens naturlige beskyttelse mot solen, noe som resulterer at vi får en brunere tone i huden ved soleksponering.


Betakaroten er en god hudkompis og en viktig antioksidant. Den letter hudens pigmentering som sørger for at huden får en dypere tone ved soling. Mange solprodukter består av betakaroten på grunn av dens beskyttende effekt mot solskader i huden, som for eksempel soleksem og solbrent hud. 


Den beskyttende effekten kommer gradvis. Derfor anbefales det å bruke betakaroten 2-4 uker før solsesongen starter. Betakaroten er ingen erstatter for solkrem og det er derfor viktig å smøre seg godt når man oppholder seg i solen.


Life Aloe Vera gel og spray gir en svalende og lindrende følelse på mindre hudirritasjoner som rødhet og lette solskader.