Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Havre bakeblanding

1 KG 
Økologisk kr 34
Antall
Lagerstatus 10+ på lager

Havre bakeblanding gir et mildt og godt bakverk som passer både liten og stor. Havre er rik på gode fettstoffer. Den var lenge det mest dyrkede kornslag i Norge, og har hatt stor betydning for oss. 

Form

Mel

Forpakning (emballasje)

Papirpose

Vekt

1 kg

Vis mer Vis mindre

 

1-3 dager levering


Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Produktinformasjon

Gunstig fettsyresammensetning og mye fiber i form av betaglukan gjør havre sunt og godt, mens hvete har gode bakeegenskaper som gir et vellykket resultat. 

Økologisk steimnalt mel fra Holli Mølle er produsert med omtanke for både mennesker og miljø. Holli Mølle benytter kun ferskt korn som er økologisk dyrket, uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier. 

Når vi får årets korn i hus, males kornet med steinkverner i låven på Holli. Dette er en langsom prosess som maler melet skånsomt. Mel malt med steinkverner er rikt på alle de gode næringsstoffene kornet gir, som folsyre, B- og E-vitamer. Dessuten gir melet baksten en fyldigere smak. Vi er stadig på jakt etter gamle, orginale kornsorter fordi næringsstoffene i disse kornsortene ofte er svært godt bevart.

Produktspesifikasjon

Ingredienser

Sammalt mel av havre 27%, siktet hvete.

Næringsdeklarasjon

Næringinnhold per 100 g
Energi 1530 kJ/371 kcal
Protein 13 g
Karbohydrater 60 g
Fett 2 g
Kostfiber 9 g
Salt 0,07 g

Allergi/Bivirkninger/Indikasjoner

Inneholder gluten

Bruk

Oppskrift

1 kg havre bakeblanding
¼ pk gjær (12,5 g)
7 dl lunkent vann
10g salt

Ha vann, salt og gjær i en bolle. Tilsett 1 pose havre bakeblanding og elt alt på sakte hastighet i 12 minutter. La deigen stå tildekket under plast på melet bord i ca 1 time, før den knas og rulles ut til en stor bolle. Legg bollen på stekeplate med plast over, og la heve i 45 minutter, eller til dobbel størrelse. Strø havregryn eller mel over brødet, og lag et snitt på tvers av brødet med en skarp kniv. Stek på 240 grader i va 40 minutter. 

Oppbevaring

Oppbevares tørt, kjølig og god atskilt fra varer med sterk lukt. 

Finn i butikk

Søk blant 125 butikker i Norge

  • 10+ på lager
  • 1-10 på lager
  • Midlertidig utsolgt
  • Kontakt butikk for info

Du har sett på

Varen er lagt i handlekurven