Det er evnen til å binde væske som er det lille chiafrøets storhet, bokstavelig talt. Et chiafrø kan svelle sju til tolv ganger sin egen vekt. Dessuten er frøet proppfullt av energirik næring.
Ingredienser
2,5 ss chiafrø
1,5 dl valgfri melketype
en klype vaniljepulver
en klype kanel
2 egg*
½ dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk/fiberfin kokosolje
Tilbehør: agavesirup, kokosflak, syltetøy, tørket frukt og bær
Slik gjør du
Bland chiafrø, melk, vaniljepulver og kanel. La stå i kjøleskapet over natten.
Bland i egg, mandelmel, bakepulver og fiberhusk/fiberfin. Visp alt til en jevn røre og rør eventuelt inn friske bær i blandingen.
Stek små pannekaker i kokosolje i en stekpanne på middels varme til begge sidene har fått farge.
Server pannekakene med kokosflak, agavesirup, syltetøy eller friske bær.
God fornøyelse!