Dette er hjernens beste venn

Dette er hjernens beste venn

Greier du ikke følge med i timen, eller er alt du skal lære uoverkommelig? Årsaken er mest sannsynlig enklere enn du tror

Les mer

.


Det du trenger er fettsyrene EPA og DHA, som du finner i Eye q.


En rekke studier har vist at hjernen vår daglig trenger tilførsel av fettsyrer for å fungere godt. Forskning viser at et høyt innhold av fettsyren EPA er viktig for hjernen fra barndomsårene og opp til alderdommen.


Det har vist seg, i motsetning til hva man i mange år har trodd, at en minst like dramatisk modningsprosess skjer i hjernen i tenåringstiden som i barnets første leveår. Med hjelp av magnetrøntgen kan forskere vise at det er området i pannebrasken, ”hjernens beslutningssenter”, som blir utviklet sist. Det innebærer at evnen til å planlegge frem i tid, greie å få overblikk, skjelne inntrykk, risiko og muligheter ikke er ferdig utviklet hos tenåringer.Det er altså normalt at husets tenåring ikke ser lenger frem enn neste fredag, ikke helt forstår at søknadsfrister er viktig å forholde seg til, eller at han/hun må holde fokus på ungdomsskolen for å komme seg videre i skolesystemet. Studier viser nemlig at hjernen først når sin fulle utvikling ved ca. 23-25 års alderen. I årene mens hjernen utvikles har kosten enorm betydning, og fettsyrene EPA, DHA og AA er enormt viktige for hjernen og øynenes utvikling. EPA er fettsyren vi trenger mest av.


De viktigste Omega-3 fettsyrene

Spesielt hjernen vår trenger de viktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA, fordi 60 % av hjernens tørrvekt er fett. Fettsyrene finnes i fet fisk, som står for drøyt 80 % av det totale inntaket av EPA og DHA i kosten. Du burde spise fet fisk minst 3 ganger i uken for å få i deg nok av disse fettsyrene.


Mangel på Omega-3 har lenge vært kjent for å kunne gi fysiske helseproblemer av typen hjertesykdom og leddgikt, men også depresjon, dårlig adferd, aggresjon, dårlig impulskontroll, lærevansker, hyperaktivitet (ADHD), dysleksi og autisme. Demens er også satt i samband med Omega-3 mangel.


Det er med andre ord flere gode grunner til av fet fisk er nødvendig for hjernen.


Utviklet av eksperter

Eye q er utviklet av verdens fremste forskere på fettsyrer. Helsekostproduktet inneholder en optimal sammensetning av Omega-3 fra fisk (sardiner, ansjos og pilkard) og Omega-6 fra nattlys. Kroppen vår trenger de essensielle fettsyrene Omega-3 og Omega-6, men klarer ikke å lage disse selv – derfor er det vi avhengige av at dette tilføres via kosten.


Eye q inneholder en spesifikk kombinasjon av disse fettsyrene, og flere medisinske studier viser at Eye q har god effekt på konsentrasjon, innlæring, korttidshukommelse og humør for barn og ungdom i skolealder.


Du kan lese mer om Eye q og andre Omega-3 produkter på Life.no.Nyttige tips til bedre konsentrasjon:

- Intellektuell stimulering. Løs kryssord, ha det gøy, vær med venner, delta i diskusjoner og i sosiale sammenhenger.
- Godt næringsinntak. Det vil si at du burde begrense raske karbohydrater, få i deg frukt, grønnsaker og EPA-rik Omega-3.
- Regelmessig fysisk aktivitet.
- Avslapning og søvn for å hente deg inn igjen.