Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Fermentertr Ketchup som er bra for tarmen. Bruk den som ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og i gryter og supper.

Les mer

Ingredienser


3 glass Helios Tomatpure
0,5 dl Helios Lønnesirup
0,5 dl Molkosan
2 ss Helios Eplesidereddik
1 ss Himalayasalt
1 ts allehånde
1 fedd finhakket hvitløk



Slik gjør du


1 Bland alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
2 Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.
3 La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager.
4 Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger.
5 Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap.


Tips!

Lag et glass til barna og et til de voksne.
Til de voksne følger du oppskriften men har i tillegg i litt cayennepepper, chiliflak eller oregano.