Bruschetta med hvite bønner og stekte tomater

Bruschetta med hvite bønner og stekte tomater

Her er en enkel twist på en klassisk italiensk antipasto. Hvite bønner og lettstekte tomater er trikset for å gjøre denne bruschettaen ekstra smaksrik og mettende. Bruk et godt surdeigsbrød, bra råvarer og din beste olje

Les mer

Ingredienser


350 g blandede cherrytomater
Olivenolje
Ca. 2,5 dl kokte hvite bønner
1 sitron, juice og zest
1 klype chiliflak
1 neve persille, hakket
1 neve basilikum
4 skiver surdeigsbrød
2 hvitløksfedd
Salt og pepper



Slik gjør du

1 Sett ovnen på 200°C.

2 Legg tomatene i en ildfast form, drypp over olivenolje og salt og la de steke i 20-25 minutter. Mens de er i ovnen heller du bønnene i en stor skål med sitronjuice og zest, chiliflak, persille, en dæsj olivenolje og generøst med salt og pepper.

3 Rør rundt og mos lett med en gaffel. Sett så til siden.

4 Rist brødskivene i en tørr panne eller brødrister. Gni hver brødskive med et halvt hvitløksfedd.

5 Når tomatene er ferdige heller du forsiktig over litt av oljen og saften fra bunnen av formen over bønnene og rører rundt.

6  Legg bønneblandingen på hver skive, topp med et par varme tomater og litt basilikum.