Oppskrift: Ronja Holmström
Foto: Eva Hilldén
Ingredienser
300 g renset og utkjernet gresskar (f.eks. butternut eller flaskegresskar)
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss agavesirup
1 krm himalayasalt
0,5 liten økologisk sitron
3 ss chiafrø
3 krm kanelpulver
2 krm ingefærpulver
2 krm vaniljepulver
TIL SERVERING: Gresskarkjerner
Slik gjør du
1. Fjern skallet og del gresskaret i mindre biter. Legg så i en kjele.
2. Åpne boksen med kokosmelk. Ta av fire store skjeer fra den stivnede delen og legg i en skål i romtemperatur.
3. Hell resten av kokosmelken over gresskaret og la dette koke opp sammen med agavesirup og salt. Kok opp under omrøring og la koke i ca 15 minutter, eller til gresskaret er mykt.
4. Riv skallet fra en halv sitron på den fine siden av et rivjern. Bland dette inn i kjelen sammen med en liten skvett presset sitronsaft.
5. Kjør gresskaret slett med en stavmikser og tilsett så chiafrø, kanel, ingefær og vaniljepulver. Rør godt om.
6. Hell opp i fire små glass eller skåler og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Straks før servering, visp den stivnede kokosmelken til en kokoskrem. Legg den på gresskarpuddingen og topp med gresskarfrø og en dæsj agavesirup.