Fermenterte grønnsaker

Fermenterte grønnsaker

Fermenterte grønnsaker kan du bruke på brødskive med pålegg, til taco, i stedet for surkål eller ved siden av gryteretter.

Les mer

Ingredienser


Et stort glass med lokk
Rå grønnsaker etter ønske
Krystallsalt (ca 100g pr 500ml)
Krydder etter ønsket smak (eks karve, einebær, pepper, sennep, urter etc)
Vann. Mengde avhenger av størrelse på glasset, bør dekke grønnsakene pluss 2 cm til.
Molkosan (2 ss pr 500ml)


Slik gjør du

1 Kutt grønnsakene i passende store biter, tenk bitestørrelse.

2 Legg grønnsakene og krydderet i lag i et glass og press sammen. Glasset skal kun fylles fire femdeler.

3 Kok opp vannet og la det avkjøles.

4 Tilsett deretter salt og Molkosan i vannet før du heller dette over i glasset med grønnsakene.

5 Vannet bør dekke 1-2cm over grønnsakene. Lukk glasset godt.

6 Oppbevar glasset på et varmt sted i 5-7 dager.

7 Deretter plasserer du glasset på et mørkt og kjølig sted (ca. 15 grader) og la det modnes i ca. 6 uker.