Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er en favoritt blant mange og denne smakes til med sitron og toppes med solsikkekjerner.

Les mer

Kilde: Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Spoon.

Ingredienser


1 stk blomkål i små buketter
1 gul løk
2 ss smør, usaltet
4 dl Helios grønnsaksbuljong
5 dl melk
2 ss Helios sitronsaft
3 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
Solsikkekjerner


Slik gjør du

1 Rens og del blomkålen i små buketter. Smelt smør i en kjele og fres blomkål, løk og hvitløken kjapt under omrøring. Tilsett buljong, melk og la det småkoke til blomkålen er mør.

2 Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin

3 Varm suppen forsiktig opp, smak til med sitronsaft, salt og pepper.

4 Topp med solsikkekjerner, basilikum og olivenolje