Gresskarpudding med kokos og Chia

Gresskarpudding med kokos og Chia

Gjør en vri på amerikansk gresskarpai med en krydret og kremet chiapudding med gresskar. Fungerer som både dessert, mellommåltid og frokost!

Les mer

Oppskrift: Ronja Holmström

Foto: Eva Hilldén



Ingredienser


300 g renset og utkjernet gresskar (f.eks. butternut eller flaskegresskar)
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss agavesirup
1 krm himalayasalt
0,5 liten økologisk sitron
3 ss chiafrø
3 krm kanelpulver
2 krm ingefærpulver
2 krm vaniljepulver

TIL SERVERING: Gresskarkjerner


Slik gjør du


1. Fjern skallet og del gresskaret i mindre biter. Legg så i en kjele.

2. Åpne boksen med kokosmelk. Ta av fire store skjeer fra den stivnede delen og legg i en skål i romtemperatur.

3. Hell resten av kokosmelken over gresskaret og la dette koke opp sammen med agavesirup og salt. Kok opp under omrøring og la koke i ca 15 minutter, eller til gresskaret er mykt.

4. Riv skallet fra en halv sitron på den fine siden av et rivjern. Bland dette inn i kjelen sammen med en liten skvett presset sitronsaft.

5. Kjør gresskaret slett med en stavmikser og tilsett så chiafrø, kanel, ingefær og vaniljepulver. Rør godt om.

6. Hell opp i fire små glass eller skåler og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Straks før servering, visp den stivnede kokosmelken til en kokoskrem. Legg den på gresskarpuddingen og topp med gresskarfrø og en dæsj agavesirup.