Frøknekkebrød

Frøknekkebrød

Tid: ca. 30 minutter 10 porsjoner

Les mer

Oppskrift: Ronja Holmström



Ingredienser


0,5 dl hampfrø

0,5 dl Life chiafrø

1,5 dl gresskarkjerner

1 dl solsikkefrø

2 ts fiberhusk

1 dl bokhvetemel

2 krm himalayasalt

1 ts anis

0,5 ts kanel

0,5 dl Life kokosolje

2 dl vann, kokvarmt



Slik gjør du


1. Sett ovnen på 150° C.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør godt.

3. Tilsett oljen i det kokvarme vannet og hell det over i bollen.

4. Rør til blandingen blir geléaktig.

5. Kjevle ut deigen mellom to bakepapir så tynt at deigen dekker papiret.

6. Ta bort det øverste papiret og strø litt fingersalt over deigen.

7. Legg det over på et stekebrett. Stek midt i ovnen i 45-60 minutter. Følg med!

8. Avkjøl før du bryter brødet i biter.



Chiasyltetøy

Varm opp 3 dl fryste bringebær sammen med 2 ss chiafrø og 1-2 ss agavesirup. La svelle og avkjøl en stund. Tilsett vann og søtning etter ønske. Oppbevares på glass.



Cashew kremost

Bløtlegg 2 dl cashewnøtter i minst to timer. Bland i matkvern med 2 ss bjæst (næringsgjær), 2 ts hampfrø, 1 ts eplesidereddik, 2 ss sitronsaft, 4 ss vann og litt salt og pepper til du får en glatt krem.