Sjokolademoussekake med chiajordbærtopping

Sjokolademoussekake med chiajordbærtopping

Det er evnen til å binde væske som er det lille chiafrøets storhet, bokstavelig talt. Et chiafrø kan svelle sju til tolv ganger sin egen vekt! Dessuten er frøet proppfullt av energirik næring!

Les mer

Ingredienser


1,5 dl valnøtter

1,5 dl mandler

10 friske dadler

5 avokado

1 banan

2,5 ss kokosolje

3 ss råkakaopulver

0,5-1 dl agavesirup etter smak og behag

1 ts vaniljepulver

1 krm havsalt

3 ‰ss chiafrø

2 dl fryste jordbær

Skallet av én sitron



Slik gjør du:


Bunn: 

1. Bland nøttene til grovt mel i en foodprosessor eller kvern. 

2. Tillsett dadlene til du ‘år en røre som har en god konsistens. 

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform. Fordel nøtteblandingen jevnt utover og sett det i kjøleskapet.

Sjokolademousse: 

1. Bland avokado og banan til en jevn røre i en foodprosessor, tilsett deretter resten av ingrediensene og bland til en smidig mousse. 

2. Smak til og tilsett eventuelt mer kakaopulver og/eller agavesirup for en søtere smak.
3. Fordel så sjokolademoussen på nøttebunnen i formen.

Topping: 

1. La jordbærene ligge i romtemperatur en stund før du blander dem. 

2. Bland så alle ingrediensene med en stavmikser eller i en foodprosessor. 

3. Hell toppingen over sjokolademoussen og sett kaken i fryseren over natten.
4. Pynt med sitronmelisse og friske jordbær.