Sjokolade egg med karamellfyll

Sjokolade egg med karamellfyll

Lag et deilig sjokolade egg med karamellfyll.

Les mer

Ingredienser


1/4 cup kakaosmør eller kokosolje

4 ss rå kakao

2 ss Helios lønnesirup

1 ss Helios mandelsmør

1/2 kopp Helios dadler

5 ss Helios kokosmelk

3 ss Helios mandelsmør

1 klype salt

1 ts Helios vaniljepulver




Slik gjør du


1. Smelt kakaosmøret/kokosoljen på lav varme

2. Hell det over i en bolle og bland inn rå kakao, lønnesirup, mandelsmør og salt. Bland alt godt sammen

3. Hell over ca. 1 ss av sjokoladeblandingen i sjokoladeegg-formene slik at det kun dekker et tynt lag

4. Sett i fryseren

5. Gå tilbake til fryseren annethvert minutt og bruk en skje for å dra opp sjokoladen i kantene for å sørge for at den dekker hele kanten langs eggformene (dette må gjøres 3-4 ganger)

6. Spar på restene av sjokoladeblandingen for å “lime” sammen eggene senere

7. Ha dadlene i en bolle med varmt vann i ca. 10 minutter

8. Fjern vannet. Legg dadlene i en blender sammen med kokosmelken, mandelsmøret, salt og vanilje og mix til blandingen er glatt

9. Ta ut sjokoladeeggene fra fryseren og legg inn ca. 1-2 ts av karamellfyllet over i hvert halve egg

10. Plukk opp et sjokoladehalvegg med karamellfyll og legg et lag med restene av sjokoladeblandingen langs sjokoladekanten, ta et annet sjokoladehalvegg og sett det oppå for å “lime” det sammen

11. Gjenta med resten av eggene og sett dem i fryseren i ca. 1 time. Eggene lagres i kjøleskapet.