Hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sjokoladepålegg

Lag deilig hjemmelaget sjokoladepålegg, som i tillegg til å være godt er sunt, kan brukes til frokost og dessert.

Les mer

Ingredienser

250 g Helios hasselnøtter

5 Helios dadler, bløtlagt

25 g Supernature råkakao

En klype salt

2 ss Cocosa kokosolje, smeltet og avkjølt

4 ss Helios lønnesirup

1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker

1 dl Helios kokosmelk

0,5 dl vann


Slik gjør du

Bak hasselnøttene midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Bruk et stort tørkle og gni bort overflødig skall fra hasselnøttene.


Hell hasselnøttene over i en kraftig blender eller food prosessor. Kjør til nøttene har blitt til glatt nøttesmør.


Tilsett dadler, kakao, salt, kokosolje, lønnesirup, vaniljeekstrakt, kokosmelk og vann. Miks videre til alle ingrediensene er godt blandet.


Hell over på syltetøyglass og oppbevar i kjøleskap for best holdbarhet.