Amerikanske Chiapannekaker

Amerikanske Chiapannekaker

Lag mettende og gode chiapannekaker

Les mer

Det er evnen til å binde væske som er det lille chiafrøets storhet, bokstavelig talt. Et chiafrø kan svelle sju til tolv ganger sin egen vekt. Dessuten er frøet proppfullt av energirik næring.


Ingredienser

2,5 ss chiafrø

1,5 dl valgfri melketype

en klype vaniljepulver

en klype kanel

2 egg*

½ dl mandelmel

1 ts bakepulver

1 ts fiberhusk/fiberfin kokosolje

Tilbehør: agavesirup, kokosflak, syltetøy, tørket frukt og bær


Slik gjør du

Bland chiafrø, melk, vaniljepulver og kanel. La stå i kjøleskapet over natten.


Bland i egg, mandelmel, bakepulver og fiberhusk/fiberfin. Visp alt til en jevn røre og rør eventuelt inn friske bær i blandingen. 


Stek små pannekaker i kokosolje i en stekpanne på middels varme til begge sidene har fått farge.


Server pannekakene med kokosflak, agavesirup, syltetøy eller friske bær.


God fornøyelse!