Quinoaknekkebrød

Quinoaknekkebrød

Oppbevar quinoaknekkebrødene i tett boks og nyt med godt pålegg.

Les mer

Ingredienser


2 dl Helios små havregryn
4 dl Helios quinoa , ukokt
1 dl Helios gresskarkjerner
2 dl Helios solsikkekjerner
1 ss fiberhusk/loppefrøskall
1 klype salt
5-6 dl vann



Slik gjør du


1. Legg quinoa i en stor bolle og fyll på med kaldt vann til det er godt dekket, gjerne 5 cm over quinoaoverflaten.

2. La stå på benken over natta.

3. Skyll quinoaen i et dørslag og rør den med alt det tørre. Bland i 5 dl av vannet og rør godt. La røren svelle i 10 minutter.

4. Dersom røren er for tørr til at du kan smøre den utover, tilsetter du resten av vannet og lar det svelle i 10 minutter til.

5. Sett ovnen på 160 °C varmluft.

6. Fordel grøten utover 2 eller 3 bakepapirkledde bakebrett. Sett alle brettene inn i ovnen.

7. Etter 20 minutter tar du brettene ut, ruter opp med en pizzaskjærer og setter brettene tilbake på plass.

8. Pass på at du bytter plass på brettene, slik at ikke det samme brettet blir stående øverst i ovnen hele steketida.

9. Stek i nye 20 minutter, og bytt deretter plass på brettene igjen.

10. Stek de siste 20 minutter og åpne deretter stekeovnen og la knekkebrødene stå i ovnen og tørke helt ut til ovnen er kald, gjerne over natta.