Matpakkerundstykker

Matpakkerundstykker

Perfekt å ha i fryseren til ukens matpakker.

Les mer

Ingredienser


5 dl H-melk

1 ss Helios loppefrø

1 ss psyllium husk/fiberhusk/ loppefrøskall

100 g Helios store havregryn

100 g bokhvetemel

50 g jyttemel

1 ts tørrgjær

1 ts salt

1 ss honning

1 ts Helios kardemomme



Slik gjør du


1. Bland sammen alt i en bolle, til du har ei jevn litt flytende deig. Dekk til bakebollen og la heve i 2 timer.

2. Sett stekeovnen på 250 °C over- og undervarme og gjør klar et stekebrett.

3. Vend sammen deigen noen ganger med en slikkepott og bruk to spiseskjeer eller en isskje for å lage 10 rundstykker på det bakepapirkledde steikebrettet.

4. Strø litt mel over til pynt.

5. Sett brettet midt i ovnen, skru ned temperaturen til 230 °C og stek i 20 minutter.

6. Avkjøl rundstykkene på rist før du nyter de med godt pålegg. Rundstykkene kan fryses.