Grovt formbrød med chiafrø og gojibær

Grovt formbrød med chiafrø og gojibær

Mørkt, saftig og smaksrikt brød. Chiafrø bidrar med vannløselige fibere og en bindende effekt, gojibærene gir sødme og ekstra næring.

Les mer

Ingredienser


50 g gjær

5 dl fingervarmt vann, 37°C

0,5 dl rapsolje

0,5 dl mørk sirup

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl gresskarkjerner

1 dl malte linfrø

0,5 dl Life chiafrø

1 dl grovhakkede valnøtter

1 dl gojibær

3 dl rismel

2 dl teffmel, gjerne mørkt

1 ts salt

1 ss fiberhusk

Smør til formen



Slik gjør du


1. Løs opp gjæren i litt av vannet og tilsett resten av vannet.

2. Ha i olje og sirup og bland i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett frø, nøtter og gojibær.

3. Bland mel, salt og fiberhusk og tilsett litt etter litt i deigen.

4. Elt deigen i ca 12 minutter og hell deretter over i den smurte brødformen (1,5 liter). Dekk til og la heve 1 time på et lunt sted.

5. Forvarm ovnen til 225°C. Sett inn brødet og demp varmen til 175°C. Stek brødet i 1,5 timer.

6. Skru av ovnen og la brødet ettersteke i ytterligere 15 minutter med ovnsdøra lukket.

7. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist under et klede.