Biscotti

Biscotti

Sprø godbiter med smak av appelsin og nøtter!

Les mer

Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca 15 min.
Tørkes ved 50 °C i ca 45 min.



Ingredienser


100 g finmalte mandler

50 g pistasjnøtter/valnøtter

1 ss revet appelsinskall

100 g smør

100 g Sukrin Gold

1 ts vaniljepulver

1 egg

165 g (3 dl) hvetemel eller speltmel

25 g FiberFin

1 ts bakepulver




Slik gjør du


1. Grovhakk nøttene. Vask appelsinen godt og riv skallet.

2. Rør smør, Sukrin Gold og vaniljepulver mykt.

3. Tilsett egget og rør om.

4. Vend inn finmalte mandler, nøtter og appelsinskall.

5. Bland hvetemel (evt. speltmel), FiberFin og bakepulver, og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klissete tilsetter du litt mer mel.

6. Del deigen i fire like store biter og trill pølser så lange som stekeplaten. Trykk dem litt flate.

7. Stek midt i ovnen og la dem avkjøles litt på platen.

8. Senk temperaturen i ovnen til 50 °C. Skjær lengdene på skrå til små kaker og legg dem med snittflaten opp.

9. Sett dem tilbake i ovnen, og la dem ”tørke” til de er helt tørre og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.



Næringsinnhold per 100 gram


Energi: 438,5 kcal

Protein: 11,4

Karbohydrat: 25,2

Fett: 31,1

Fiber: 5,8