Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Sunn og god jordbærkake

Jordbærkake

Ingredienser

  • 3 dl/250 g jordbær (friske eller frosne)
  • 2,5 ss chiafrø
  • 2 ss agavesirup
  • 1 lime
  • 0,5 dl frisk basilikum (ca 20-25 store blad)
  • 6 egg (separert)
  • 1 dl agavesirup
  • 2 ts vaniljepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 200 g varm kokosolje (myk, men ikke smeltet)
  • 4 dl kokos- eller mandelmel
  • 1 dl kokosflak
  • 3 bokser kokosmelk (ikke lett)
  • 1 ts vaniljepulver
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Mos eller bland bærene i en mikser, alt etter hvilken konsistens du liker
  2. Finhakk eller miks inn basilikumbladene og smak til med sirup og limesaft.
  3. Bland chiafrøene godt inn. Bruk mikser hvis du vil ha en smidigere konsistens.
  4. La syltetøyet hvile i en lufttett beholder i minst et par timer eller til syltetøyet har tyknet, før du bruker det.
  5. Sett ovnen på 170 ° C.
  6. Visp kokosoljen og sirupen luftig i en bolle.
  7. Separer eggene og ta eggehvitene over i en egen skål.
  8. Visp inn én og én eggeplomme i oljeblandingen.
  9. Bland inn de tørre ingrediensene litt etter litt til røren blir glatt.
  10. Visp eggehvitene så faste at du kan holde skåla opp ned.
  11. Smør en form med kokosolje og strø med kokosflak.
  12. Bruk en sleiv eller slikkepott for varsomt å vende inn hvitene litt etter litt slik at røren blir luftig.
  13. Stek i ovnen i ca 35-40 minutter til kaken er gyllen. Røren skal ikke klebe til pinnen når du tar en stikkeprøve. Avkjøl kaken før du løsner den fra formen.
  14. Åpne boksene med kokosmelk, ta den faste massen over i en skål sammen med vaniljepulveret. Tilsett 0,5 dl av væsken fra en av boksene og visp til blandingen blir til en glatt krem.
  15. Del kaken i to og fyll syltetøyet i midten. Legg på det øverste laget og smør kokoskremen på toppen. Pynt med friske jordbær.
Varen er lagt i handlekurven