Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Heliosbrød

Dette brødet skal heves over natten og stekes i en liten jerngryte med lokk. Det er en enkel og utrolig effektiv måte å lage gode saftige brød med god skorpe på. Deigen setter du før du legger deg, og brødet kan bakes ut på morgenen.

Ingredienser

  • 300 g økologisk hvetemel
  • 100 g Helios sammalt speltmel
  • 50 g rugmel
  • 50 g Helios havregryn, store
  • 2 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 4 dl vann (eller myse som du har)
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Rør alt sammen til det er akkurat blandet sammen. Det skal ha konsistens som grøt. La deigen heve over natten i en stor bolle med plastfolie og et håndkle over.
  2. Dagen etter – hell deigen ut på et melet bakebord og “brett” den sammen fire ganger.
  3. Legg deigen på et melet bakepapir og legg den tilbake i bollen. La den heve tildekket i tilsammen 2 timer.
  4. Etter 1,5 time setter du en liten jerngryte med lokk inn i en kald ovn og sett ovnen på 250 °C.
  5. Etter ½ time tar du gryten forsiktig ut, vender brøddeigen forsiktig oppi og setter på lokket. Sett gryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter.
  6. Ta av lokket, og la det steke i 15 minutter til på 220 °C. Avkjøl brødet på rist.
Varen er lagt i handlekurven