Heliosbrød Dette brødet skal heves over natten og stekes i en liten jerngryte med lokk. Det er en enkel og utrolig effektiv måte å lage gode saftige brød med god skorpe på. Deigen setter du før du legger deg, og brødet kan bakes ut på morgenen. Ingredienser 300 g økologisk hvetemel 100 g Helios sammalt speltmel 50 g rugmel 50 g Helios havregryn, store2 ts salt1/4 ts tørrgjær4 dl vann (eller myse som du har) Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du Rør alt sammen til det er akkurat blandet sammen. Det skal ha konsistens som grøt. La deigen heve over natten i en stor bolle med plastfolie og et håndkle over. Dagen etter – hell deigen ut på et melet bakebord og “brett” den sammen fire ganger.Legg deigen på et melet bakepapir og legg den tilbake i bollen. La den heve tildekket i tilsammen 2 timer. Etter 1,5 time setter du en liten jerngryte med lokk inn i en kald ovn og sett ovnen på 250 °C. Etter ½ time tar du gryten forsiktig ut, vender brøddeigen forsiktig oppi og setter på lokket. Sett gryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter. Ta av lokket, og la det steke i 15 minutter til på 220 °C. Avkjøl brødet på rist.