17. mai kake Deilig ostekake pyntet med friske bær. Passer fint på 17. mai. Ingredienser BUNN80g siktet hvetemel80g Helios havregryn små1 økologisk egg40g smør80g Helios rårørsukker lystFYLL250g kremost naturell2 økologiske egg150g Helios rårørsukker lyst2 ts Helios vaniljesukker1/2 økologisk sitronTOPPING6 dl økologisk rømme2 ts Helios vaniljesukker70g Helios rårørsukker lystFriske blåbær og jordbær til pynt Skriv ut innkjøpsliste Slik gjør du 1. Temperer egg, smør og kremost. Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform.2. Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten. Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen. Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.3. Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.4. Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen. Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter. Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering.5. Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.